Osuuskunta Tuottajain Maito

Palvelut

Palvelut maidontuottajajäsenille

Maidon laadun ja säilyvyyden kannalta on tärkeää saada maito jäähtymään nopeasti. Osuuskunnan jäsenpalveluihin kuuluu mm. maidontuotantoilolle annettavat maidon jäähdyttämiseen tarkoitetut säiliöt. Pienin säiliökoko on 300 litraa ja suurimmat säiliöt ovat 16 000 l vetoisia.  Jos maitotilalla on tarve suuremmasta tai pienemmästä tilasäiliöstä, niin tila ilmoittaa osuuskuntaan tarpeestaan ja tilalle toimitetaan sopivan kokoinen säiliö. Säiliön korjauksesta ja huollosta vastaa osuuskunnan tilasäiliöhuoltomiehet tuottajan vikailmoitukseen perustuen.

Osuuskunta tukee myös tiloilla tehtävää lehmien tuotostarkkailua maksamalla osan tarkkailukustannuksesta ja kustantaen lehmien maitonäytteiden analysoinnin. Tuotostarkkailussa seurataan lehmien rehun syöntiä ja maidon tuotantomääriä ja pyritään näin kannattavaan maidontuotantoon eläimen terveysvaatimukset huomioiden.

Jos maitotila aikoo rakentaa uuden navetan tai tekee peruskorjausta vanhaan, niin osuuskunnan neuvonta-apu on käytettävissä toiminnallisessa suunnittelussa. Korvaamme rahallisesti myös suunnittelusta aiheutuneita kustannuksia valmistuviin uusin eläinpaikkoihin nähden.

Muita palveluita ovat mm. maidon laadun ylläpitoon liittyvät asiat, säilörehuanalysoinnin tukeminen, opintomatkojen ja virkistystilaisuuksien järjestelyt.

 

 

Maidon kuljetetus tilalta meijerille

Maito noudetaan maitoautolla tiloilta joka toinen päivä. Osuuskunta järjestää maidonkeräilyn meijeriin yhdessä Valion kuljetussuunnittelun kanssa. Kuljetussuunnittelussa optimoidaan keräilyreittien pituudet ja kuormien koot pystyäksemme mahdollisimman taloudelliseen ja vähäpäästöiseen maidonkeruuseen. Keruu on ympärivuorokautista toimintaa, joten saatat kohdata maitoauton niin aamu-usvassa, kuutamolla, lumipyryssä tai päivänpaisteessa.

Osuuskunnallamme on 13 sopimussuhteista liikennöitsijää ja n. 70 kuljettajaa. 

Osuuskunta omistaa maidon keruusäiliöt mittalaitteineen ja kuljetusperävaunut. Maidonkeruuliikennöitsijät ovat itsenäisiä yrittäjiä. Keruuauton alusta on liikennöitsijän omistama. Osuuskunnan autohuolto vastaa keruusäiliöiden ja maidon mittalaitteiden kunnossapidosta ja määräaikaishuolloista sekä mittareiden vakauksesta yhdessä Inspectan tarkastajan kanssa.

 

 

Käytöstä poistetut tilasäilöt, kuljetussäiliöt ja -perävaunut.

 

Maidontuotantotilojen vähentyessä ja tilakoon kasvaessa ruostumattomasta teräksestä valmistettuja jäähdytyssäiliöitä vapautuu tilakäytöstä. Näitä ylimääräisiä säiliöitä osuuskunta tarjoaa myyntiin. Myytävän säiliön hinta riippuu koosta, varustuksesta, kunnosta ja iästä.

Esim. 800 l käyttökuntoinen säiliö maksaa n. 450 €. Lisätietoja myytävistä säilöistä ja hinnoista kehityspäällikkö Elisa Uusi-Heikkilä 050 338 6765.

Maidonkuljetusperävaunut uusitaan n. 10 vuoden välein, joten vanhemmat perävaunut myymme jatkokäyttöön esim. vedenkuljetukseen maatiloille tai pelastuslaitoksille. Perävaunut ovat vetoisuudeltaan n. 25 000 l. Lisätietoja Petteri Tahvanainen 050 384 1232.

 

.

 

Tilalle veloituksetta toimitettava tilasäiliö

ja sen huoltopalvelu kuuluvat tuottajapalveluihimme.

Valio.fi

Suomen suurin maidonvalmistaja

Valma

Valiolaisten maidontuottajien tiedotuskanava

Valmakauppa

Valiolaisten maidontuottajien kauppa